En dag på Kolmården

Igår var jag, mamma och Marcus på Kolmården för att mamma skulle få uppleva sin 50-årspresent; nämligen att klappa delfiner!

Dagen började med att vi samlades i delfinariet och blev bjudna på lite fika i ett rum där man kunde se delfinerna. De kom snabbt och hälsade genom glaset. Kvinnan som var med gruppen hela dagen sa att delfinerna visste vad som var på gång och att de ville hälsa på de nya människorna.




Har aldrig sett delfiner på så nära håll så jag hann knappt fika för att jag inte kunde sluta titta på dem! När fikat var klart fick de som senare skulle klappa följa med på en föreläsning om delfiner. Jag, Marcus och de andra som var med som åskådare fick gå ut i djurparken.





Min personliga favorit, elefanterna:









Fin utsikt:





Jag och Marcus hann gå runt hela parken på lite mindre än 2 timmar och jag tror aldrig jag har sett så många djur i en djurpark förut! Det var otroligt skönt att slippa trängas bland en massa folk och bara gå runt i lugn och ro i det fina vädret och titta på djuren. Ett tips om du vill se många djur på en djurpark: åk på hösten!

Vi gick tillbaka till delfinariet där vi mötte upp mamma och de andra igen. De hade fått en massa information om delfiner och mamma berättade lite för mig och Marcus medan vi åt lunch. Jag fick bland annat veta att anledningen till att delfiner ser ut att le hela tiden är för att de inte har några käkmuskler. De "ler" alltså inte medvetet, det bara är så.

Efter lunchen var det dags för delfinshowen. Jag kan inte se på en delfinshow utan att nästan börja gråta. Jag vet inte varför men jag tycker bara att det är så häftigt att se på.




Sedan var det våtdräkter på och dags att möta delfinerna!



Efter en liten genomgång med delfinskötarna blev gruppen indelad i två. Mamma gick först en rundvandring bakom kulisserna. Jag och Marcus förflyttade oss till bassängen där andra halvan av gruppen fick träffa delfinerna. Vi åskådare blev underhållna av delfinen Luna och en delfinskötare som visade lite tricks.
 
 




Sedan var det äntligen mammas tur att få klappa en delfin!



Jag kunde tyvärr inte få några bra närbilder för de var för långt bort, men en annan tjej gick runt och tog bilder så de ska komma med posten i veckan!

Dagen var riktigt lyckad och det var det roligaste jag gjort på länge!

Härliga höst

Några bilder jag tog när jag, mamma och Marcus var på Drottningholm för några veckor sedan.











Dessa bilder tog jag när jag var ute och gick med Marcus idag:



Veckan som gått...

... har varit fantastisk! Jag har verkligen hamnat på en bra praktikplats och jag har redan fått skriva en massa texter. Dagarna går fortare än när jag är i skolan och där har jag ändå bara halvdag. Det är nästan så att jag inte vill gå på lov för att det känns så bra där.
Tack IKON1931 för att jag får praktisera hos er!
Trevlig helg allesammans, imorgon bär det av mot Kolmården där mamma ska få klappa delfiner :D

"Mini" idol

Råkade komma över den här videon på Youtube idag och tyckte den var så himla söt att jag bara måste lägga upp den! Visst är det skönt med fredag? Dessutom behöver jag inte komma tillbaks till skolan på 4 veckor för vi har praktik! Ska bli riktigt skönt att ta en paus därifrån.
Ha en bra helg!

Favvo videon just nu

Det här är den bästa imitationen jag sett på länge:
Idag var jag ute och promenerade en stund på förmiddagen och tog lite kort med pappas systemkamera. Ännu en gång slog det mig hur mycket jag tycker om hösten; färgerna och ljuset är så härligt! Dessutom tycker jag om lite svalare temperaturer.
Nu är det bara en vecka kvar i skolan innan det är dags för prao! Jag ska praktisera på en tidning som heter IKON och det ser jag verkligen fram emot!
Ha det bra :)

En lördag i stallet

Idag cyklade jag och min vän Felicia till Säby Gård där vi båda red och hade sköthästar när vi var mindre. Jag hade inte varit där på väldigt länge så det var kul att få åka dit igen. De flesta hästar var kvar men det fanns en del nya också. Det var så härligt att bara få klappa på en häst igen! Det är något speciellt med att bara stå nära och vila huvudet mot en häst, det känns så tryggt (om det är en lugn häst såklart!).

Jag hälsade på några gamla favoriter, däribland Diamant som pappa red när han gick en prova-på-kurs i ridning.



Diamant

Jag saknar hästar lite, inte ridningen, men hästarna. Jag är inte alls sugen på att rida på ridskola igen. Kanske blir det en medryttarhäst i framtiden men just nu blir det inget sånt. Om jag får träffa hästar några gånger om året så är jag nöjd i alla fall :)

RSS 2.0