Tänd ett ljus

Glad första advent!
Jag blir alltid påmind om varför jag tycker om juletider så mycket när advent faller in. Man får äta Aladdin, juleskum, glögg, lussebullar, pepparkakor med mögelost och julmust mm. Jag tror en av de största anledningarna till att jag gillar julen är all god mat! Sedan spelas så mysig musik och det är ljusslingor överallt och ljusstakarna är tända i fönstren...
Förra året när jag var i USA lyssnade jag mycket på pappas kör i mobilen. Att vara i S:t Matteuskyrkan och lyssna på kören har alltid inneburit julkänsla för mig. Så när jag idag fick lyssna på dem på riktigt kändes det extra bra. När jag satt i kyrkan kände jag hur härligt det är att få vara hemma igen. Julen är en tid då jag vill vara med min familj och det får jag vara i år.
När jag tänker på min familj och julen blir jag också så ledsen för dem som inte har någon familj att fira med. Har ni sett reklamen på TV där det är en man som berättar om hur han brukade känna på julen när han var liten? Man kan förstå från reklamen att han inte får känna så längre. Den gör mig lite nedstämd. Julen är en bra tid att reflektera över vad som är viktigt i ens liv.
Hoppas att ni inte är allt för stressade på grund av alla julbestyr! Och så hoppas jag att snön kommer snart!
Ha det bra :)
Klassiker ;)

I was watching u first

Jättesöt kortfilm som vi såg på svenskalektionen idag. Om ni kan avvara 12 min så se den! Den gör i alla fall mig på bättre humör :)

 

RSS 2.0