Happy New Year!

2010 har varit ett bra år. Mycket bra saker har hänt:

Tokio Hotel  - Den 4:e mars 2010 fick jag äntligen se mitt favoritband live! Jag tycker lite synd om Lydia som stod bredvid mig eftersom jag sjöng det starkaste jag kunde i varje låt (Lydia förolämpade min sångröst efteråt och sa att jag lät som en man). Det var en väldigt bra kväll och jag kan fortfarande inte fatta att jag faktiskt har sett Bill, Tom, Georg och Gustav på riktigt. Jag blir alltid varm inombords när jag tänker på konserten och det är en dag jag alltid kommer att minnas!


Skolliv på JENSEN
- Tillsammans med Sara, Anna och Bea hade jag ett riktigt roligt skolår på JENSEN! Vi gjorde hemsidor, åt hemgjorda mackor (mest jag åt mackor men i alla fall), satt utanför klassrummet och pratade i en kvart för när man har 3 timmars medieproduktion behövs det, och vi såg med sorg hur DubbelW (restaurang) byttes ut mot någon bar. Ett tydligt minne jag har från Jensen var när jag och Anna stod och väntade på bussen en slaskig kväll i Januari/Februari någon gång. En bil kör förbi oss och skvätter upp slask på alla som står vid busshållsplatsen. Stackars Anna hade en vit jacka på sig... ^^.  


Emmys födelsedag - Den 2 Juli klädde jag och Lydia ut oss till Jade och Davey från AFI och överraskade Emmy på morgonen! Sedan åkte vi in  till stan och hade en mysig picknick i det fina sommarvädret! En riktigt lyckad dag :D


Leksand
  - Somrarna i Leksand är alltid speciella men jag minns den här sommaren extra mycket eftersom det var sommaren innan jag åkte till USA. Jag minns att jag åkte till Nusnäs med mamma för att köpa en dalahäst till min värdfamilj. Det började att spöregna när vi skulle gå till bilen så att vi fick springa till den ^^. Vi kom också äntligen iväg till Siljan! Det var väldigt lite folk där men jag tror det berodde på att det var typ 15 grader ute men solen sken så dit skulle vi! xD Jag, Mikael och Marcus kom iväg på några riktigt lyckade vandringar :)


Norrland
  - Jag, Marcus, pappa och barnen åkte upp till Norrland för att hälsa på farfar och Caisa! Det var där jag körde på en 80 väg för första gången *stolt*! En kväll var Marcus ute och joggade och jag bestämde mig för att ta en promenad. Kanske inte var en sådan bra idé för jag kunde knappt se framför mig för att det var så många flygmyror eller nåt sånt i luften. Lyckligtvis kom pappa efter mig med ett myggnät.


USA
- 2010 kommer jag mest av allt minnas som året då jag vågade förverkliga en dröm och komma hit till Amerika! Jag har gjort så mycket sedan jag kom hit: New York, Midland High School, Football games, Homecoming, Halloween, Chicago... listan kan göras lång! Om jag har upplevt så här mycket på 4 månader så undrar jag vad mer jag kommer att ha upplevt när det är dags för mig att åka hem. Jag är så tacksam över alla nya upplevelser och erfarenheter jag får upptäcka här!

Jag ser optimistiskt på det nya året 2011...

GOTT NYTT ÅR önskar...

 
(Bild av Felicia)



 


Bilder från lovet

I måndags var jag, Teri och Kathryn på bio och såg en helt okej film (How do you know) men innan vi åkte dit hälsade vi på jultomten i Santa's House. Fast han var inte där. Det fanns i alla fall andra saker att se som...

... en nötknäckare (jag tycker inte om dem, de ser läskiga ut)


... och en ren (ingen riktig dock)




I tisdags var det dags att åka skidor!


Resten av lovet har jag inte gjort så mycket ^^. Igår steg jag upp kl 8 för att följa med familjen och jogga. Det kommer jag inte att göra om snart! xD

Idag var jag på lunch med de andra utbytesstudenterna, det var trevligt. Och jag har tvättat... vilket påminner mig om att jag måste ta ut kläderna ur tvättmaskinen ^^. Den här gången kom jag ihåg tvättmedel!

Ha det bra!


Lov

Idag åkte jag skidor! Jag ramlade bara en gång ^^. De har inte så mycket backar här i Midland men på något vis lyckades jag ramla på raksträcka xD

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på de kommande dagarna, jag borde åka och köpa nya vinterskor. Jag borde också göra lite läxor men det har jag inte riktigt lust med.

Blev bara ett väldigt kort inlägg den här gången, ska skriva ett inlägg med lite bilder från lovet senare i veckan :)

Kram

Jul, jul, strålande jul

Jag har haft en väldigt bra jul här i Amerika med en massa mat och roliga julklappar! Som vanligt har jag ätit för mycket socker men det hör ju nästan till xD

Igår (den 24:e) öppnade vi familjejulklappar och idag steg alla "barnen" upp 06:30 för att öppna paketen som fanns i strumpan. Lite senare på morgonen öppnade vi julklappar som "tomten" hade lagt under granen ^^.

Jag fick en del kläder som var välbehövligt och hemifrån Sverige fick jag jättemysiga strumpor, concealer, ett fint armband och svenskt-engelskt lexikon i fickformat (kommer att komma till användning i skolan ^^). Jag fick också bilar, juleskum och en Aladdinask skickat till mig :D

Mat... mmmm.



Bordet var fint dukat:


 
Mina julklappar:



Vad som fanns i strumpan:


Jag är väldigt nöjd med mina klappar och jag fick något som jag har önskat mig ända sedan jag kom hit...

... en wenzie! :D

Hoppas att ni alla hade en bra jul ;D


Merry Christmas!

Från uppträdandet med kören i tisdags:









Med dessa videor vill jag önska alla en god jul! Hoppas att ni har det jättebra! Jag vill också passa på att säga TACK för alla fina julkort som jag har fått skickade till mig, det betyder mycket.

Många kramar,

Sofia

Christmas concert

Idag sjöng jag min första konsert med min skolkör! :D

Vi sjöng fem låtar först och sedan var det dags för Meistersingers som är den bättre kören i skolan. Jag är i den andra kören som heter Chorus.

Vi gjorde bort oss lite i slutet av den fösta låten för att vår lärare visade oss att sjunga när vi inte skulle så vi alla blev förrvirrade xD Annars gick det jättebra och jag hade jätteroligt! Jag borde fortsätta att sjunga i en kör när jag kommer hem till Sverige, jag tycker verkligen om det :D

Dit pilen pekar, där står jag ^^





Leon och Buy kom för att lyssna, det gjorde mig glad! :) (Kolla Buys ansikte xD)



Har lite videor som jag hade tänkt att lägga upp på YouTube, kanske jag gör det om jag får tid under lovet.

Bara en dag kvar i skolan nu... och i de flesta klasserna ska vi kolla på film. I can do this! xD

Kram,

Sofia





Oh my

Vår lärare visade oss den här videon under kören i fredags. Först fattade jag inte vad som var så speciellt med videon men vänta bara... xD



Haha, älskar det!

Why? Why? Why?

Fick ett mejl från mamma i förrgår där hon berättade om Sveriges första självmordsbombare. Det gjorde mig så arg. Vad har Sverige gjort så att den här mannen bestämde sig för att spränga sig själv för att döda andra? Spelar det egentligen någon roll vad vi har gjort och inte, terrorister behöver ingen ursäkt. Tror de seriöst att de kan sprida sin religion eller vad de nu vill genom att döda andra? Det är så dumt.

Jag kände mig väldigt obehaglig till mods när jag fick reda på det här. Jag började fundera över hur de måste ha kännt här i USA när 9/11 skedde. Det måste kännas offartbart när någon attackerar ens land på det viset.

Nyheten om självmordsbomaren har spritt sig hit till USA. Idag frågade två av mina lärare om jag hade hört vad som hade hänt. I Midland Daily News fann man ett citat från Fredrik Reinfeldt under "Quote of the day":

"Sweden is an open society... which has stated a wish that people should be able to have different backgrounds, believe in different gods... and live side by side in our open society." - Swedish Prime Minister Fredrik Reinfeldt after two people were wounded in central Stockholm in what appeared to be the first suicide bombing in the history of Sweden.

Artikel i New York Times:
http://www.nytimes.com/2010/12/13/world/europe/13sweden.html?_r=1&scp=2&sq=sweden&st=cse

Vi får bara hoppas att något liknande inte sker igen, men ledsamt nog så tror jag att det kommer att ske igen förr eller senare.

Tänker på er där hemma!

Kram

Snowday

Ute är det otroligt fint väder, solen skiner och snön ligger på marken. Och vi har ingen skola idag!!! :D Fick reda på igår kväll att vi har en s.k. "snowday", skolan är stängd tack vare snön :D Jag är så glad! Eftersom jag gjorde alla mina läxor igår har jag en hel läxfri dag att se fram emot. Jag och Teri ska gå på en promenad och senare ska vi gå och se den senaste Narnia filmen på bio :)

Hörs!

I'm dreaming of a white Christmas

Vaknade upp imorse och upptäckte att det hade snöat under natten! :D

Parken utanför vårt hus + vår gata:


Jag bestämde mig för att gå på en promenad efter kyrkan :)



Det var ganska blåsigt och svårt att gå där de inte hade plogat men det var härligt att få komma ut lite!

Detta fixade min värdpappa i helgen:


Det är mysigt att ha det lysandes när jag går nedför trappan :)

Jag känner mig julig just nu och nu är det ännu mer snö utomhus! Jag ser fram emot jullovet :D



Ha en bra vecka!

Härlig är jorden

Letade runt efter körsånger på youtube igår och hittade den här låten:



Det är en av de vackraste sångerna jag har hört, jag tycker om körsång så mycket! Jag kände genast igen melodin när jag hörde den. Kanske pappa har sjungit den i sin kör?

Den här veckan har kännts lång... men imorgon är det äntligen fredag! Har inte så mycket planerat för helgen, ska försöka få lite julshopping gjort. När är det jullov i Sverige? Vi får gå på lov den 22 Dec. Dagen innan har jag en konsert i en kyrka här i närheten med min kör. Det ska bli intressant att få uppträda med kören för första gången. Jag missade vårt förra uppträdande när jag var i Chicago.

Idag tränade jag  med två vänner i skolans gym. Det är ett bra gym, och gratis dessutom! Borde gå dit oftare ^^. I måndags var jag på en brottningsträning för en artikel som jag och två killar jobbar på inför nästa nummer av FOCUS. Produktion nästa vecka... känner på mig att jag kommer att ha fullt upp hela veckan :P Men först: helg.

Många kramar

//Sofia

Early to bed

Bästa Kalle Anka avsnittet! xD Minns du Marcus? xD Vid 5:54? HAHA.



Community service

Hejsan!

Helgen spenderade jag i en liten stad som hette Roscommon. Resultat: Jag har gjort mina 5 timmar samhällstjänst som jag behövde göra medan jag är här i USA :)

Lördag morgon åkte jag, Nina och två andra utbytesstudenter + deras värdmamma till Roscommon High School där vi satt vid ett bord och pysslade med barn. De hade en julfest typ och jag hade ansvaret att göra renar utav polkagrisar.



Ögonen och nosen var redan där så jag behövde bara sätta på hornen  ^^. Det var 4 enkla timmar samhällstjänst xD

På kvällen hade de en ljusparad i staden så då hjälpte jag och Nina "The salvation army" (kommer inte ihåg vad det heter på svenska) att placera ut ljus längs sidan av gatan.



Efteråt fick vi kakor. De var lika goda som de ser ut :D


Sedan spenderade vi lite tid med att kolla på paraden. Det var så himla kallt ute! Jag kunde knappt prata för att mitt ansikte var så fruset xD



Sedan gick vi till en gympasal där de hade marknad.


Kl åtta var det dags att plocka upp alla ljusen vi hade placerat ut tidigare och då var det ännu kallare ute xD Som tur var hade jag fått låna Teris vinterskor. Jag tror att jag ska trotsa uggsens fulhet och köpa ett par ändå ^^.

Hemma är det julpyntat. Vår julgran:


Kom på att jag ville visa er min senaste kolumn. Det är dedikerad till mina bästa vänner, Lydia, Johanna, Emmy och Felicia <3



Såg att Olle åkte ur Idol. Han och Jay är de enda jag har hört från Idol i år så därför hejade jag på Olle xD Synd att han åkte :(

Kram!
/Sofia

RSS 2.0