Chicago del 2

På den sista dagen i Chicago åkte vi till "the bean" som är en väldigt populär turistattraktion.
<---- Om man kollade upp när man stod under bönan såg det ut så här.





Nina och jag.

Bönan är nog ett av mina favoritminnen från Chicago, älskade den! ^^. När vi hade tittat färdigt på den gick vi vidare till ett konstmuseum där vi inte spenderade så mycket tid. Gruppen splittrades upp lite och jag och Teri bestämde oss för att gå och äta. Vi hittade ett mysigt café där vi delade på en soppa och bröd. Kanske låter trist men det var jättegott (och dessutom behövde jag bara betala 3 dollar xD)





Hela gruppen! Det var bra att det var en sådan liten grupp för man lärde känna alla :)

På vägen hem från Chicago stannade vi vid en av utbytesstudenternas hus för att bli upphämtade av Ninas värdföräldrar (resan från Chicago tog ca 6 tim). Där hade de något av det sötaste jag sett i hela mitt liv! Jag vet att mamma kommer att tycka om det här:


De var så små!

Chicago var en underbar upplevelse och jag hoppas på att få åka dit någon mer gång under min livstid.

Just nu är det Thanksgiving tider här i USA. Åt kalkon middag igår! Idag är det Black Friday när de har reor i många affärer. Folk köade sedan igår utanför vissa affärer för att ta del av erbjudanden! Knasigt :P Jag bestämde mig för att stanna hemma för att jag har shoppat så mycket under min tid i USA så jag är inte sugen på att spendera mer pengar :P

Hoppas att ni alla mår bra!

Kram

/Sofia


Chicago del 1

Tänkte dela upp mitt inlägg om Chicago i två delar för jag har så mycket att visa och berätta om ^^.

Here we go:

För en vecka sedan åkte jag och ca 16 andra utbytesstudenter till Chicago. Det första vi gjorde när vi kom dit var att äta på ett ställe som hette Ed Debevic's. Personalen som jobbar där ska vara otrevliga, de spelar en roll kan man säga, för det ska föreställa vara en 50-tals restaurang. Killen som var vår servitör kallade mig blondie och tvingade mig att beställa cola istället för vatten. "Did you seriously come from Sweden to drink Chicago water?" frågade han och fortsatte med att säga att vattnet var gult.



Ibland gör personalen också tokiga saker som att dansa på borden:


Om ni åker till Chicago någon gång så rekommenderar jag verkligen att ni går dit ;) Det är konstigt hur kul man kan ha åt att bli dissad ^^.

Vi fortsatte med att åka till Navy Pier där vi kunde shoppa och titta på utsikten.

Det första vi gjorde var dock att gå upp på scenen med en trollkarl och dansa till YMCA. xD



Sedan åkte vi till hotellet. Jag bodde tillsammans med Teri, Nina (utbytesstudent från Schweiz som också bor här i Midland) och Leo från Tyskland. Utsikt från vårt rum:


På kvällen gick vi ut och åt på Hard Rock Café och såg lite mer av staden.


Nästa dag var det dags för shopping!


Vi spenderade mesta delen av dagen i ett köpcentrum som bestod av 7 våningar. Vi hann bara med 4 xP



På kvällen hade de en "ljusparad" där olika saker som var upplysta åkte förbi på gatan. Det var väldigt mycket folk som stod längs gatan och tittade.


Det tog ett tag att gå tillbaks till hotellet för att gatan var helt packad med folk. ^^ Senare på kvällen gick jag och några andra och åt på en thairestaurang som låg bredvid hotellet. Mums :)

Sista dagen is coming up...


Chicago = amazing!!!

Kom hem från en underbar helg i Chicago idag! Jag har så mycket jag vill berätta och så många bilder jag vill visa. Ska lägga upp dem och berätta om min helg så fort jag får tid.

Har bara tre dagar i skolan denna vecka för det är Thanksgiving tider här nu! Så jag borde få tid till att lägga upp bilderna under den långa helgen ^^.

Såg förresten Harry Potter i Chicago... längtar tills nästa del kommer!

Smakprov från helgen:





Se fram emot mer om Chigaco inom en (förhoppningsvis) snar framtid!

Pom pon tryouts den här veckan, önska mig lycka till!

Kram


Bästa videon på YouTube



Den här videon är så rolig! Helt klart den bästa videon från "Hey Baberiba"!

Kommer att spendara denna söndag med mycket läxor. Kul. Nästa vecka kommer att vara galen för jag har så mycket på gång. Två prov, två stora läxförhör och så ska skoltidningen göras. Och mer läxor på det. Livet är härligt!

Kram

Frankenmuth

Förra tisdagen var vi lediga från skolan och då passade jag, värdmamma, Teri, Barb (vän till familjen) och hennes två döttrar på att åka till vad de säger är världens största julaffär. Affären heter Bronner's, och ligger i Frankenmuth ca en timme från Midland. Frankenmuth är som en liten tysk stad, många tyskar bor där och det ser väldigt tyskt ut.

Jag tyckte om Bronner's mycket, men lite hemlängtan smög sig på där inne i julmiljön. Tror att jag kommer att ha rätt mycket hemlängtan under jul, och jag kommer att sakna att följa med pappa på julotta.



Lite Halloween mitt i alltihop:



Älskar modellstäder





De hade sektioner tillägnat en massa olika nationer. Här var Sveriges:



*Ler nervöst*

När vi var klara i affären gick vi ut på stan och fikade lite och kollade i mer affärer.


Fick lite plastikkirurgi gjort också, måste ju prova på allt nu när jag är i USA! Visst blev vi snygga?

(Skämt åsido, läpparna är gjorda av vax, inte öronvax, utan vax som värmeljus är gjort av. Det var inte så gott när bitar av vaxet kom in i munnen ^^)



Tänkte hela tiden att mamma skulle ha tyckt om Bronner's, hittade en massa saker som jag ville ta med hem :P.

Det var en väldigt bra dag, önskar att vi var lediga varje tisdag!

Har glömt att berätta: jag ska till Chicago nästa helg tillsammans med Teri och andra utbytesstudenter här i Michigan (samma som jag var på läger med i början av året här). Det ser jag fram emot!

Mycket att göra den här veckan... som vanligt.

Kram!

//Sofia

Trick or treat!

Igår var det Halloween här och vad passade väl bättre än att gå "trick or treatning"? Jag klädde ut mig till en fåraherde och min värdsyster klädde ut sig till ett får, vi fick många komplimanger för våra utstyrslar!





Hjälp! xD


Husen som hade sin utebelysning tänd kunde man gå till och få godis, hade de släckt betydde det att man inte skulle gå dit. Väldigt smart, för då visste man vart man skulle gå och inte.

Jag kände mig så amerikansk när jag gick på gatorna bland en massa utklädda barn och sa "trick or treat?" när de öppnade dörren. Alla i husen var verkligen trevliga och verkade tycka det var kul att man kom och knackade på (inte som i Sverige alltså xD)

Cool pumpa:



Vissa dekorerade verkligen för Halloween ^^.

Det är sjukt hur mycket godis man kan samla ihop under en timme. Det är ju faktiskt ett riktigt bra sätt att få gratis godis (frågan är hur lyckat det är att gå runt som vuxen ^^).

Mitt godis:


Nu behöver jag inte köpa godis på flera veckor!

Det var en lyckad Halloween som jag kommer att minnas länge!

Ha det gott!

RSS 2.0