Jag undrar hur livet kommer att vara när jag inte har några läxor att göra längre

Är det inte hemskt hur skolan håller sina elever uppe till 10 på kvällen ockuperade med att göra läxor? Visst, man måste inte sitta till kl 10 varje dag men här i USA har det så otroligt mycket läxor så man måste sitta uppe till sent på kvällen för att hinna färdigt. Jag försöker att inte ha för höga krav på mig själv medan jag är här, jag gör mitt bästa men jag vill inte stressa upp mig för mycket på grund av skolan.

Idag åt jag ekorre för första (och antagligen enda) gången i mitt liv. Vår anatomilärare hade skjutit några ekorrar i helgen så han bjöd oss på köttet idag. Det smakade som kyckling typ... fast jag mådde illa efteråt bara för att jag visste att det var ekorrkött jag hade ätit xD

Imorgon börjar jobbet med att göra skoltidningen så jag kommer att vara kvar i skolan länge de kommande 3 dagarna. Min uppgift är inte så komplicerad precis, jag har rankat de fem bästa videorna på YouTube så mitt jobb lär bli klart ganska fort. Det finns säkert något annat jag kan hjälpa till med ändå.



Nu ska jag försöka att njuta så mycket jag kan av det som återstår av kvällen. Inte några fler läxor nu inte. Läxorna i kväll tråkade ut mig mer än vanligt så nu klarar jag verkligen inte av att göra mer, då somnar jag väl av tristess här vid bordet... :P

Den här teckningen ritade jag igår, gjorde klart det sista idag.


Jag är seriöst för bra för Beginning Art. Skämt åsido, men jag blev väldigt nöjd med den teckningen :)

Saknar er!

*Skickar kramar*

Chemic pride

I fredags var jag på mitt första football game! :D

Själva matchen var inte så intressant eftersom laget vi spelade mot var jättedåligt så man behövde inte precis kolla för att veta hur matchen skulle sluta. Vi vann med ca 60-0. Under matchen spendarade jag istället tid med att prata med folk som var där, bland dem de andra utbytesstudenterna på skolan.

Eftersom matchen spelades på vår hemmaplan så var det nästan inget folk på det andra lagets läktare medan vår läktare var full. Nästa match spelas på fredag då vi möter ett bättre lag. Då kanske matchen blir intressantare. Det är också vårt homecoming game så på lördag är det homecoming dance! Det ser jag fram emot väldigt mycket! :D

Bilder från kvällen:



Jag och de andra utbytesstudenterna:


När vi kom hem tog jag och Teri på oss dessa sköna klädesplagg. Jag ska lätt köpa en att ta med hem!


Nu har jag bara några läxor kvar att göra, sedan ska jag ut och springa! Måste ju hålla konditionen uppe ^^.

 

See you later!

//Sofia

Car wash

Vann Moderaterna valet??? Hörde att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen... det tycker jag inte om.

Idag hade min journalistklass en "car wash" för att samla in pengar till skoltidningen. På tre timmar fick vi ihop ca 400 dollar! Det var kul att umgås med dem i klassen utanför skolan och få en chans att lära känna dem lite bättre :D

Senare på kvällen skjutsade vi tillbaka Kathryn (en av mina värdsystrar) som var här över helgen tillbaka till hennes college.

Redan måndag imorgon... men innan dess så ska vi kolla på film, man måste ju dra ut på helgen lite till ^^.


Den här låten spelas på radio här väldigt ofta. Jag gillar den ;)

See you!

Multiple choice

Det har varit en hektisk vecka med många läxor. Jag hade två prov i fredags som jag hade försökt att öva inför i torsdags. Jag hade inte precis behövt oroa mig över proven för de var så enkla! Mitt historiaprov bestod till mer än hälften av "multiple choice" frågor, alltså a, b, c, d svar som man ska välja mellan. Mitt anatomiprov var uppbyggt på ett liknade sätt. Soft.

Igår efter skolan så tog jag, Connie och Terri cyklarna och åkte på en liten tur i området så att jag skulle få se hur det ser ut här :)


"Mitt" hus :)

Min familj har btw en råtta som heter Yasmine, den är ganska söt faktiskt ^^.



Från cykelturen:


Gatan jag bor på.           


Teri.



Vi stannade vid en liten affär och köpte amerikank läsk. Gott? Njaaeee... :P




Yeah.

Det var en härlig cykeltur!


Kram




Kimball Camp

Hej alla!

I helgen åkte jag söderut för att vara del av ett läger för utbytesstudenter här i Michigan! Det tog ca 4 timmar att köra dit, jag åkte med min area rep och hennes utbytesstudent som är en tjej från Schweiz i hennes husbil så jag hade inte tråkigt ;)

När vi kom fram såg jag en kille som jag tyckte såg svensk ut så jag gick fram och sa vart jag kom ifrån och han sa: "Är du också svensk?". Så svensk var han ;) Senare kom det en till kille från Sverige (som jag var i New York med ^^). Jag umgicks mest med dem och två tjejer från Norge och två killar från Danmark. Så jag har pratat svenska hela helgen fastän de hela tiden tjatade på oss att prata engelska. Det var dock skönt att få prata sitt eget språk igen och kunna uttrycka sig fritt.

På lördagen hade vi olika aktiviteter och på en av dem blev man upphissad i ett rep och sedan drog man i ett annat rep så att man flög ned och gungade uppe i luften (zipline). Det var lite läskigt men kul när man väl hade gjort det :D.



Jag uppe i luften!


Vi blev uppdelade i grupper och jag var i grupp F. Detta var vår flagga. Jonatan (en av de svenska killarna som jag var i New York med) ritade den svenska flaggan över hela och han var inte ens i vår grupp ^^. Go Sweden! En kul grej som hände när vi ritade på flaggan var att jag läste "Hien Nguyen" och ba: "What does that mean?" och en av de asiatiska tjejerna svarade "That's my name". Hehe.



Scandinavian team! Jonatan kom inte med på den här bilden för att han hämtade en tröja...


... men han kom med på killarnas gruppbild :)

Jag hade en jätterolig helg och träffade många nya människor från alla möjliga länder! Jag hoppas att jag kommer att träffa dem igen på någon av aktiviteterna som organisationen här i USA ska ordna!

Kort om skolan: Det känns som att gå på högstadiet igen, jag är alltså omringad av omogna ungar som inte bryr sig ett dugg om skolan. Så är det inte på alla lektioner men på de flesta. Avancerad journalism innehåller de mest intressanta och äldre personerna. De gillade några av mina ideér i fredags och det gjorde mig glad! Vet inte om jag ska börja på någon sport än, ska gå och prata med idrottskontoret någon dag den här veckan tror jag :) Jag har två prov nästa vecka och ett läxförhör imorgon (anatomi) som jag verkligen har försökt att öva inför men det fastnar inte i huvudet. Vi har dock prov i det ämnet på fredag så jag ska försöka att vara mer förberedd till det ;) De har hur mycket läxor som helst och vi får nya varje dag! Inte som på Jensen här inte :P

Bara så att alla vet så kommer jag inte att ha tid att gå in så mycket på datorn den kommande skolveckan (kanske inte alls) eftersom jag har så myckat att göra i skolan och så. Skriver så fort jag har tid! :)

Kram

Midland

Först och främst vill jag bara säga grattis till Gustav Schäfer som fyller 22 år idag! Grattis grattis ;)

Idag var jag i skolan och bestämde vilka kurser jag skulle läsa den här terminen! Det blev US History, English, Advanced journalism (inkluderar att bla skriva i skoltidningen), German for beginners, Anatomy och Art. Låter bra tycker jag!

Efter att jag hade varit i skolan åkte jag, Connie (värdmamma) och hennes vän till en marknad där bönder sålde grönsaker, bröd, blommor och annat. Sedan åkte vi vidare till en av hennes vänners hus och plockade tomater i hennes odling ^^. Innan vi åkte hem stannade vi på en mexikansk restaurang och åt lunch :).




Här bor jag nu:


Hunden Cleo:


Hörs senare! :)


Arrival

Nu är jag framme hos värdfamiljen! De består av Gary, Connie och Teri Wieber, de har också 3 barn till med de bor inte hemma ;)

Det var lite skrämmande att flyga själv men det är inte så svårt bara man hittar till rätt gate. Vilket jag gjorde eftersom jag är här nu ^^.

På flygplatsen möttes jag av Connie (värdmamma), Michele (kontaktperson) och hennes dotter Sarah. De hade gjort en skylt med mitt namn på som de inte hann hålla upp innan jag såg dem först xP Vi åkte till en restaurang och jag hade väldigt svårt att bestämma vad jag skulle beställa eftersom jag inte vet vad någonting är för något. Tillslut bestämde jag mig för en sallad :P.

Ni som har sett bild på min värdmamma ska veta att hon är precis så som hon ser ut! Hon är jättetrevlig och glad och är jättesnäll mot mig. Värdpappan är också otroligt trevlig och entusiastisk över att jag är här och ställer en massa frågor om Sverige. Min värdsyster hade sett fram emot mycket att jag skulle komma så hon är också jätteschysst mot mig. De är väldigt öppna människor helt enkelt :)

De hade väldigt roligt åt om hur man uttalar mitt efternamn i Sverige xD De kan inte fatta varför det uttalas så som det gör, haha! Det låter väldigt roligt när de ska försöka uttala det! ^^.

Vi var och handlade på en supermarket nu i kväll och ni skulle bara se vad mycket skumma saker det fanns där! Ska bli spännande att prova på sånt som de äter här men jag måste erkänna att jag redan längtar lite efter svensk mat...

Imorgon ska jag till skolan men min värdmamma och kontaktperson för att fixa mitt schema. Har kollat lite på kurser som verkar intressanta men vi får se om det går att fixa så att jag får dem. Vet inte om jag börjar skolan imorrn eller om det blir senare. Jag kommer i alla fall att vara extremt nervös den dagen jag börjar...

Hoppas att ni alla har det bra i Sverige! Lägger upp bilder härifrån när jag har tagit några ^^.

Kram

New York, New York (dag 2)

Dag 2 i New York började i södra delen av Manhattan. Vi åkte förbi Leonardo Di Caprios hus! ^^
Vi gick in i en byggand där man hade utsikt över platsen där World Trade Center låg förut. Guiden berättade att de just nu håller på och bygger upp nya kontorshus samt att de ska göra en minnesplats där för alla som dog den 11 september 2001.



Vi åkte vidare ner för att ta färgan till Staten Island för att på vägen se Frihetsgudinnan. Hon var mindre än jag trodde ^^.


Jag frågade guiden om amerikanare inte gillade kanadensare. Han svarade att det främst är de fransk-kanadensiska människorna som de inte gillar eftersom de är så otrevliga. "Even the French don't like them." xP

Efter Frihetsgudinnan åkte vi över till Brooklyn och tog en promenad uppe på Brooklyn Bridge.



Sedan åkte vi till en ny park vid bron där vi tog lite gruppfoton och tittade på utsikten.



Jag längst ut till höger och några i gruppen :)


Den här dagen hade vi blivit avsläppta i ett område som var svårare att hitta i än dagen innan då vi var i Midtown. På något sätt kom vi i alla fall till Washington Square Park som jag kände igen från ett avsnitt av Ugly Betty. Det var mycket folk där den dagen så vi satte oss i gräset bland de andra och tog det lugnt ett tag.



Halsbandet jag köpte på Forever 21 :)


Jag har haft några väldigt bra dagar här men nu är det dags att åka vidare till det som kommer att vara mitt hem i många månader framöver. Det känns lite nervöst att flyga själv men det går säkert bra. Först måste jag packa bara... jag ska träffa den svenska ledaren från Explorius som ska åka med mig till flygplatsen 04:20. Så det börjar bli dags för mig att lägga mig nu. Ser på klockan i datorn att hon är 02:30 i Sverige.

Vi hörs när jag är hos värdfamiljen!

New York, New York (dag 1)

De två dagarna i New York var underbara! Har varit så trött när jag har kommit tillbaka till hotellet att jag inte har orkat skriva något om det. Idag har jag bara varit på hotellet med en tjej från Danmark och vi har gymmat lite och pratat om Robert Pattinson. Twilight är nog det ämnet som binder mest tjejer samman, haha!

Nedan kommer en redogörelse för min tid i New York, börjar med dag 1. Skriver om dag 2 i nästa inlägg ;)

I lördags började dagen med en kort promenad i Central Park. Jag undrade om det skulle vara många som joggade (som man alltid ser på filmer) och det var det! Vi fick akta oss för både cyklister och fotgängare när vi skulle gå över vägen.



New York är verkligen annorlunda jämfört med Stockholm. Husen är höööga och det åker runt poliser överallt (deras sirener låter coolare än svenska förresten) och det är mycket mer folk. Något jag också märkte är att folk promenerar mycket långsammare i New York än i Stockholm.



Vi åkte till ett mysigt område som hette Greenwich (uttalas Grenich fick vi veta av guiden) där lägenheten de filmar i TV-serien Vänner fanns.



Vänner-lägenheten:


Next stop: Chinatown. Vi gick längs en gata där de hade marknad och det luktade inte trevligt där alltså! Guiden sa till oss att kolla i tunnorna som stod längs gatan för att se vad som fanns där. Vad fanns där? Grodor. Levande grodor som låg staplade på varandra i lite vatten. Hemskt.



De hade någon parad den dagen:


Efter att guiden lämande oss på Grand Central Station var det dags att gå runt på egen hand. Jag gick med 4 tjejer som senare reducerades till 2 pga av att de andra ville shoppa. Vilket vi inte hade lust med ^^.



Vi var högst upp på den här byggnaden som heter Rockafeller:


Top of the rock (där uppe skulle du vilja vara va, mamma? xD):


Utsikten var verkligen fantastisk!

Nu har jag fikat på Starbucks också! Vi satt väldigt länge inne på ett Starbucks vid Times Square. Det var värsta skumma snubben därinne som lyssnade på musik i hörlurar och satt och diggade med väldigt mycket. Han pratade med folk i kön och gick ut på gatan och dansade. Antingen var han hög eller så var han bara väldigt nöjd med livet. Jag gissar på båda alternativen.



Times Square var coolast på hela New York vistelsen. Jag bara trivdes där.



Ett par blåa Converse och ett halsband och strumpor från Forever 21 fick följa med mig till hotellet! :D

Sorry Marcus men jag bara måste lägga upp den här låten:


Dag 2 is coming up!


In America

Hej hej alla!

Nu är jag i USA!!! Det känns fett bra. Gruppen jag är med är jättebra och jag har mött många trevliga människor idag. Alla är i samma sits som jag och förstår precis vad jag menar när jag säger att det här känns overkligt. För så känns det. Jag är i USA! Haha! Och imorgon ska jag se New York! NICE.

Min första syn i USA var... IKEA, haha xD



Jag kände mig genast hemma vid den synen.

Just nu sitter jag på hotellrummet vid Newark flygplats. Ser på Vänner samtidigt. Det känns konstigt att det inte är textat på svenska xD Hotellrummet är helt okej och sängarna är stora :D



Kl 6 ska vi äta middag, är ganska hungrig nu xD Fick bara en smörgås till det som skulle ha varit middag i Sverige.

Vattnet här luktar klor btw men det smakar bättre ^^.

Det var tråkigt att säga hej då till alla idag men jag har det jättebra här just nu så jag hoppas att ni har det bra också <3 Bra att du uppdaterar mig per mejl Lydia ;) Solsidan vann tydligen två Kristaller, woho!

Imorgon blir det alltså New York och det ser jag fram emot sååå mycket! :D

Hörs senare <3

PS: Det har tydligen varit ca 40 grader här veckan men idag var det "bara" 28. Kändes som att jag kom ut i ett land i Medelhavet när jag kom ut från flygplatsen, värmen slog verkligen emot mig! Det blir sommar för mig lite till :)

Kram




Sverige, Sverige älskade land

Har precis kommit hem från min vän Felicia. Ville aldrig gå därifrån eftersom det skulle innebära att jag inte ser mina bästa vänner igen på 10 månader. Det var riktigt jobbigt och jag kunde inte sluta att krama dem. Jag kommer att sakna alla här hemma så mycket men samtidigt är jag väldigt nyfiken på hur det kommer att vara i USA.

Jag har inte haft någon kontakt med min värdfamilj än och det känns ju inte så bra. Hade gärna velat prata lite med dem innan jag åkte men nu är det som det är. Man kan ju hoppas att de svarar på mitt mejl när jag är i New York. Annars har jag ju 10 månader på mig att lära känna dem. Känns bara lite extra nervöst för att jag inte har haft kontakt med dem.

Nu vill jag bara till USA! Den här väntan är jobbig. Kommer kännas bättre när jag är där... tror jag.

Gårdagen är historia, imorgon ett mysterium. Idag är en gåva.

Vi hörs när jag är framme i Amerika!


Imorgon är den stora dagen

Idag har jag packat allt jag ska ha med mig men fortfarande finns det saker att göra. Jag måste t ex bestämma vilken väska jag ska ha med mig som handbagage. Hoppas att jag har tänkt på allt och att jag inte glömmer något...

Imorgon åker jag... :O

Tvära kast

Ny värdfamilj! Vart lite otydligt varför jag inte hamnade hos den första familjen men informationen jag hade fått om dem stämde inte alls :P

Min nya familj består av:

Gary och Constance Wieber samt deras tre döttrar Lisa (21), Kathryn (18) och Teresa (15). De har också en hund :)

Jag bor fortfarande i samma delstat men i en annan stad som heter Midland. Annan skola blev det också, Midland High School.



Det verkar vara ett bra ställe jag har hamnat på, staden har ca 40 000 invånare. Ska mejla värdmamman snart så att man iaf har haft liiite kontakt innan jag åker.

Exciting!




RSS 2.0