Up North

I helgen var vi och hälsade på min äldsta värdsyster Lisa som går på collage i norra Michigan (precis vid gränsen till Kanada) där hon studerar till sjuksköterska. Det var kul att äntligen träffa henne!



På vägen hem igen (bilturen tog ca 4 tim) stannade vi vid Mackinac Bridge som leder från den norra delen av Michigan till den södra delen. Bron krossar över Lake Michigan och Lake Huron.



Det var mysigt där. När vi åkte över bron på väg till Lisa så fick jag höra att när de byggde bron på 50-talet så trillade en av arbetarna ned i cementen och dog så han ligger inne i bron. Det var det enda jag tänkte på när jag tittade på bron efteråt... eww.

På vägen stannade vi vid en snabbmatsrestaurang och åt lite:



Det har varit en bra helg och idag är det Halloween! Vi och grannarna här på gatan ska grilla och jag ska klä ut mig till en fåraherde. Min värdsyster ska klä ut sig till ett får ^^.

På tisdag är vi lediga från skolan så då ska vi åka till USAs största julaffär här någonstans, det blir säkert kul :)

Hoppas att ni alla där hemma mår bra!

Kram
//Sofia

För ett år sedan...

... var jag på min första konsert. Vad tiden har gått fort. Jag minns fortfarande när jag och Felicia gick i mörkret till busshållsplatsen, på väg till Hovet och på väg till MUSE.

Nu är jag här. Tänk att det visste jag inte då.
Den här helgen har varit bra. I fredags var jag på ett football game som spelades mot Dow High, den andra skolan här i Midland som vi typ tävlar emot. De vann med 24-0. Pinsamt. ^^.


Manny, jag och Buy (utbytesstudent från Thailand). Gult (guld) och blått är skolans färger så jag känner mig hemma!



Vissa människor alltså... hehe. Fråga mig inte varför jag ler som ett fån xD

I lördags var det dags för pumpkin carving! Det var första gången för mig och det var svårare än jag hade trott. Man var tvungen att ta ut allt innehåll inuti pumpan först och det kändes så äckligt när man stoppade ned handen :P Det var svårt att skära i pumpan också, skalet var hårt! Trots svårigheterna blev jag nöjd med min pumpa: jag och min värdbror Ben döpte honom till Frank. :)



Ganska söt, eller vad tycker ni? :)


Närmast i bilden är Ben och hans fru Miranda.

Caramel apples (jag tog en tugga bara för att pröva hur det smakade. Det var gott men min mun kliade efteråt)


Rostade pumpafrön:


Allas pumpor:


Nu ska jag se på film! :D

Kram

Tankar innan en ny vecka

Nästa vecka kommer att vara fylld av läxor känner jag på mig. För att vara ärlig är det inget jag ser fram emot och idag söndag, har jag inte kännt mig bra alls. Hemlängtan kommer och går och idag har jag kännt av det mycket. Jag hoppas att jag mår bättre imorgon.

Den här bilden ritade jag på bilden förra veckan:



Jag blev riktigt nöjd :) (För er som inte vet så är det Bill Kaulitz från Tokio Hotel på bilden). I fredags var det sista gången jag hade bild, jag har bytt till att ha körsång istället. Tänkte att det kunde vara kul att pröva på ^^.

Förra helgen var min värdbrors fru här och tog lite bilder på mig och Teri. Hon är en duktig fotograf :)



Hoppas att ni får en bra vecka!

Kram

//Sofia

Fler bilder från homecoming :)


Point of no return

Idag fick jag reda på att jag har det högsta betyget i US History av alla i min klass. Det gjorde mig glad, jag som inte ens har engelska som modersmål ^^.

Ville bara höra av mig lite kort, egentligen är klockan alldeles för mycket för mig att sitta här vid datorn. Har övat hela kvällen inför ett anatomiprov som vi har imorrn och det tog sin tid. :P

Såg Phantom of the Opera i helgen och jag är lätt beroende av den filmen nu, älskar musiken! Planerar att se den snart igen ^^. Jag tror att du skulle gilla den mamma ;).



Tid för mig att göra mig i ordning för läggdags.

Hörs!


It's late at night and I could sleep but I'm on the computer instead

Idag var sista dagen i skolan för den här veckan, imorgon är vi lediga! :D Fredagen kommer att spenderas hos mina värdföräldrars föräldrar. Det tar ca 2 timmar att åka dit så jag måste gå upp tidigt imorgon. Vi ska shoppa i centrumet som finns där och sedan åker vi hem till min värdmammas föräldrar där vi stannar över natten.

Idag kom skoltidningen ut! Som jag berättade tidigare kom min "story" inte med men min kolumn gjorde det!

 

Det var en sådan speciell känsla att hålla den färdiga tidningen i min hand. Känslan av att jag har bidragit till att skapa något. Folk berömde mig för min kolumn och det gör mig väldigt glad att de verkar uppskatta det jag har skrivit :)

Ikväll åkte jag, värdpappa och Teri till centrumet för att kolla på mobiler. Kom inte hem med någon dock :P Efter vi hade kollat på mobiler åkte vi downtown för att kolla på Midlands stolthet: The Tridge. The Tridge är tre broar som går ihop och den har blivit lite av en symbol för Midland. Det var väldigt mysigt där på kvällen :)



Vi mötte några järn-människor i parken...




Jag tror att jag har känt mer hemlängtan den här veckan än tidigare, men inte så mycket så att jag känner mig ledsen. Utan jag saknar bara att krama om er alla och prata med er.

Skickar er alla massor av kramar!





:)


Swe - USA

Att lyssna på den här låten kanske är en dålig idé när du är flera hundra mil hemifrån:



Jag började gråta när jag hörde den... för jag fylldes av en sådan bra känsla. Den påminner mig om allt som är bra med Sverige och alla somrar jag har spenderat där. Jag är så stolt över att vara svensk, och Sverige finns alltid inom mig, även när jag inte är där. Och jag vet att jag kommer att komma tillbaka. Nu ska jag njuta av min tid här så mycket jag kan. Sedan kommer jag hem.


En månad


Idag är det en månad sen jag kom till USA. Det känns som att jag har varit här längre... Jag tycker att jag har anpassat mig bra och jag trivs här. Ser fram emot vad som komma skall :)

Denna söndag spenderade jag delvis utomhus med cykeln. Cyklade runt och tog lite fina höstbilder. Jag älskar hösten! Allt blir så vackert med lite varma färger.



Det är så mysigt här, jag älskar omgivningarna!

Mina husdjur:





Idag tvättade jag också mina lakan och när jag tog ur dem ur tvättmaskinen kom jag på att jag hade glömt att ha i tvättmedel. Fail.

Puss och kram

Homecoming

I fredags var jag på vårt homecoming game. Laget vi spelade mot den här gången var lite bättre än det förra, de gjorde en touchdown! xD



Efter matchen åkte alla utbytesstudenter hem till Elli och såg på film :)

Så i lördags var det dags för själva dansen! Vi utbytesstudenter gick som en grupp och först åkte vi till Dow Gardens för att ta lite bilder. Min värdbrors fru är fotograf så hon tog lite bilder här hemma och i trädgården. Jag älskar bilderna! Hon kommer att lägga upp fler bilder på sin hemsida http://www.mirandalynnphoto.com/, så där kan ni kolla senare om ni vill :) Här är några bilder hon tog igår:



Gruppen jag gick med:

Från vänster är Cris från Spanien, Leon från Tyskland, jag, Elli från Tyskland, Teri (min värdsyster) och Shara från Mexico.

Efter fotograferingen åkte vi hem till Sharas hus och åt middag och sedan åkte vi vidare till skolan. Själva dansen var okej, den var bara 3 timmar lång men det räckte gott och väl. Musiken de spelade var så dålig! Det var typ bara hip hop och det kan man ju inte riktigt dansa till (fast det gjorde jag ändå). Under den sista låten ( DJ got us falling in love) bestämde vi oss för att starta ett tåg och när vi senare tittade bakom oss var nästan alla som var inne i lokalen med och dansade i tåget. Det var ett kul avslut :)

Efter dansen åkte vi hem till Elli där vi somnade nästan på en gång, vi var väldigt trötta xD

Min första och sista homecoming var en kul upplevelse (men hade jag varit DJ hade det varit mer party kan jag säga, haha!)

Kramar


I want to buy you everything except cologne 'cause it's poison

Tänkte lägga upp låtarna som spelas mest på radio här. Vissa av dem hör jag varje dag så jag är ganska trött på dem vid det här laget :P

Enjoy:

Train - If it's love


One Republic - Secrets

 
Ke$ha - Take it off


Bruno Mars - Just the way you are


Adam Lambert - If I Had You (har inte tröttnat på den här än ^^)


Usher - DJ got us falling in love


Enrique Inglesias - I like it


Min första lektion är Art och då har vi alltid radion på så det är därför jag hör de här låtarna varje dag :P

I veckan fick jag reda på att jag är en av fyra kolumnister i skoltidningen! Det gjorde mig väldigt glad :D Idag fick jag reda på att det jag har jobbat på som skulle vara med i tidningen (top 10 YouTube videos) inte kom med i den här månadens nummer. Det gjorde mig mindre glad.

Homecoming game ikväll! :D

Kram

RSS 2.0