GOD JUL

Ville bara säga God Jul till er alla som läser det här. Hoppas att ni får en fin dag! Själv firar jag hos min pappa idag :)
Kram!

Tillbaka till verkligheten

Idag under vår historialektion kom rektorn och bidträdande rektorn in i klassrummet och sa att de hade något tråkigt att berätta. En kille i tvåan hade omkommit natten till söndagen. Stämningen i klassen sjönk drastiskt efter att de hade berättat vad som hänt. Ingen kunde nog riktigt fatta vad som hade hänt. Ingen i vår klass kände killen men vissa hade sett honom. Kanske har jag gått förbi honom i korridoren utan att se?

Tänk, han kanske var i skolan i fredags eftermiddag när jag var där. Han kanske såg fram emot helgen precis som jag. Han kanske var glad för att det snart är jullov... Och nu finns han inte i den här världen mer. Det är en sådan svår tanke att greppa. Man hör om människor som dör varje dag men man inser verkligen allvaret av det när det sker så nära en själv. Döden blir så påtaglig och skrämmande.

I min ålder funderar inte många på döden särskilt ofta. Vi tar för givet att vi har hela livet framför sig och att dö, det ska man göra när man är en sådär hundra år gammal och är nöjd med livet man levt. Men döden kan komma så snabbt. Jag tror inte det är bra att gå runt och tänka "jag kan dö när som helst" men ibland är det nyttigt att minnas hur glad man ska vara att man lever.

Ibland önskar jag att jag hade vissa saker. Det kan vara både små och stora saker. Men en sådan händelse som idag påminner mig om hur lycklig jag är. Jag är frisk, har familj och vänner omkring mig och jag har ett hus att komma hem till varje dag. Inte alla har de sakerna som verkar självklara för mig. Det är bra att ha drömmar och ambitioner, att önska komma vidare i livet. Men ibland kan jag känna att dessa önskningar hindrar mig från att leva i nuet. Om man hela tiden önskar att man befinner sig någon annanstans, även då man är där man trivs allra mest, så missar man ju allt som händer runt omkring en NU.

Dessa saker som jag talar om ses som klyschor: var glad för det du har och lev i nuet. Konstigt att det vi avfärdar som klyschor ska vara just bland det svåraste som finns i livet.

Rest in peace.

Vintrigt

Var ett bra tag sedan jag skrev sist. Jag har haft så mycket att göra i skolan och på måndag ska jag tenta av engelska. Det gör mig lite nervös men förhoppningsvis går det bra.

Jag fixade till designen lite för att göra det hela mer vintrigt men kan hända att jag fixar lite till. Hinner inte nu dock. Kanske blir något att göra på lovet :)

Hoppas att alla har en bra helg! Nu kör vi på tills jullovet!

Ses :)

RSS 2.0