Fjäderfä

Varför uttalas smörgås "smörrgåss" och inte "smör-gås"? Då kan väl jag få säga "mess-smör" och inte "mes-smör"?





Städning och efterrätt

Igår åkte jag och mamma till inredningsbutiken Chilli i Barkarby. Detta är vad jag köpte:

Två lådor och en hink som nu förgyller mitt rum. Har tänkt att göra om mitt rum när jag får ork/pengar/tid. Vill bara göra om alltihop. Det här ungefär den stilen jag vill ha, lite gammaldags sådär.  

Jag fick sedan lust att städa och jag ordnade bokhyllan och skrivbordet. Det tar alltid så lång tid för mig att städa, för jag hittar alltid en massa saker från min barndom som jag vill studera. Igår hittade jag två av mina favoritböcker från när jag var liten:



Älskar verkligen den här boken! Den handlar om en flodhäst som är trött på att bara sitta i sitt vattenhål och äta vattengräs. Han vill bli som de andra djuren; han vill ryta som lejonet och äta från trädkronorna som giraffen. Men med hjälp av de andra djuren inser han att han har en viktig funktion vid vattenhålet. Flodhästen är så gullig. 



Handlar om Grodan som är så förälskad i Ankan att han känner sig alldeles sjuk. Han vet inte hur han ska bära sig åt för att få henne att gilla honom. Men allt slutar lyckligt såklart :)


Sedan efter all städning fick jag avnjuta Tiramisu från ICA. Väldigt gott!


Det var min vackra måndag ^^.
 


Pride and Prejudice

Jag har inte gjort så mycket de senaste dagarna, bara tagit det lugnt. I onsdags åkte jag, mamma och Marcus in till stan för att leta efter en långkjol till mig och för att äta lunch med pappa. En långkjol som låg mig i smaken fanns inte att hitta någonstans vilket jag blev ganska förvånad över men lunchen med pappa var bra i alla fall! Vi åt på TGI Friday's vid Kungsträdgården, ett ställe som jag alltid har velat äta på. Det var mysigt där!

Annars har dagarna spenderats med att välja ut bilder till min scrap book om USA och att läsa "Pride and Prejudice". En mycket bra bok! Vi beställde den långa filmversionen av Pride and Prejudice från 1995 igår så nu ser jag fram emot att den ska komma fram!





Imorgon planerar jag och brorsan att se den sista Harry Potter filmen på bio igen, den var ju så bra!

Ses!


Stipendievinnare Explorius

För ett tag sedan fick jag reda på att jag var en av stipendievinnarna i en tävling som min utbytesorganisation Explorius höll i. Eftersom jag vann så fick jag skriva en reseberättelse som de nu har lagt upp på sin hemsida: http://www.explorius.se/sv/high_school/usa/livet_som_utbytesstudent/sofia/

Tänkte att ni kanske ville läsa :)


JEDWARD på Grönan

Igår var jag och Lydia på Gröna Lund och såg Sommarkrysset live! Där uppträdde min personliga favorit från Eurovision Song Contest: Jedward.



Brolle, som säkert kände sig väldigt gammal när han satt bredvid Jedward... det såg så ut på hans ansiktsuttryck i alla fall xD




Jag önskar att jag kunde få lite av deras energi, de verkar ju ha så mycket!
Kvällen avslutades med den nya bergochdalbanan Twister som jag tyckte var väldigt rolig!





Emmys födelsedag i Stockholm

 I lördags fyllde Emmy år så vi åkte in till stan för att umgås! Det blev inget Skansen men istället satte vi oss utanför Coffee House by George och åt lite mat. Efter att Felicia som skulle åka till Finland begav sig till Centralen gick jag, Emmy och Lydia mot Gamla Stan. Väl framme satte vi oss vid kajen och åt glass och några konstiga runda kakor som börjar på m... mackaronger?



Härlig dag!



^^

RSS 2.0